Tìm kiếm:
TRANG NHÀ
Giới thiệu VNEDU.ORG
Điều khoản và bản quyền
Liên lạc VNEDU
TRẮC NGHIỆM TRỰC TUYẾN
---Công Cụ:---
Soạn Biểu thức
Bảng màu HTML
Ký hiệu đặc biệt 01
Ký hiệu đặc biệt 02
Ký hiệu đặc biệt 03
Ký hiệu đặc biệt 04
Ký hiệu đặc biệt 05
Ký hiệu đặc biệt 06
Ký hiệu đặc biệt 07
Ký hiệu đặc biệt [Toán]
Kiến thức tổng quát   ||  Trắc nghiệm IQ    Trắc Nghiệm Sinh Học    Trắc Nghiệm Thiên Văn Học    Địa Lý - Môi Trường    Lịch sử  

Biotechnology - 36
Ngày làm bài: Hôm nay lúc 12:13:55 (Server time)
Số câu hỏi: 10.   Tổng điểm: 10
Yêu cầu hoàn thành: 60 phút.
Thời gian còn lại: 
Cỡ chữ câu hỏi:  Cỡ chữ đáp án:


1-
The crushed grapes are known as
  A - 
malt
  B - 
must
  C - 
wort
  D - 
sonti
2-
The yield of the antibiotic depends upon
  A - 
pH of the medium
  B - 
age of the inoculum
  C - 
composition of the medium
  D - 
All of these
3-
During which phase of growth of Penicillium chrysogenum maximum antibiotic production takes place
  A - 
during the first phase
  B - 
during the second phase
  C - 
during the third phase
  D - 
same in all the phases
4-
Fermentation medium for oxytetracyclin (terramycin) consist of
  A - 
CSL, starch, (NH4)2 SO4, sodium chloride and CaCO3
  B - 
CSL, (NH4)2 SO4, sodium chloride and CaCO3
  C - 
CSL, starch,(NH4)2 SO4, ammonium chloride and CaCO3
  D - 
CSL,(NH4)2 SO4, ammonium chloride and CaCO3
5-
pH of the fermentation medium for chlorotetracyclins is
  A - 
5-6
  B - 
6-7
  C - 
7-8
  D - 
8-9
6-
At normal pH, penicillin remains in
  A - 
aqueous phase
  B - 
solvent phase
  C - 
precipitates
  D - 
Both (a) and (b)
7-
At acidic pH, penicillin remains in
  A - 
aqueous phase
  B - 
solvent phase
  C - 
precipitates
  D - 
Both (a) and (b)
8-
Chlorotetracyclin is soluble in
  A - 
organic solvents
  B - 
water
  C - 
ether
  D - 
All of these
9-
Penicillin is produced by
  A - 
aerobic fermentation
  B - 
anaerobic fermentation
  C - 
aerobic fermentation followed by anaerobic fermentation
  D - 
anaerobic fermentation followed by aerobic fermentation
10-
Penicillin is recovered after fermentation as
  A - 
calcium penicillin
  B - 
potassium penicillin
  C - 
sodium penicillin
  D - 
penicillin only
 
[Người đăng: Thành Lãm - ST]
Ghé thăm Kênh của Vị Sư "hai lần chết đi sống lại"
Tu Si Chau Soc Thon

https://www.youtube.com/channel/UCoyC9WTTVR-M3qpTKKEXGnQ

Chau Soc Thon Official Channel


Phong Bảo Official
Phong Bao Official
Xem Nhiều nhất
Trắc Nghiệm Sinh Học Đại Chúng - 04
Trắc Nghiệm Sinh Học Đại Chúng - 01
Biotechnology - 61
Biotechnology - 64
Biotechnology - 60
Biotechnology - 08
Trắc Nghiệm Sinh Học Đại Chúng - 03
Biotechnology - 62
Biotechnology - 21
Biotechnology - 67
Biotechnology - 63
Biotechnology - 66
Biotechnology - 59
Biotechnology - 65
Trắc Nghiệm Sinh Học Đại Chúng - 02
Biotechnology - 68
Biotechnology - 58
Biotechnology - 41
Biotechnology - 44
Biotechnology - 03
Đề Xuất
Biotechnology - 28
Biotechnology - 08
Trắc Nghiệm Sinh Học Đại Chúng - 01
Biotechnology - 42
Biotechnology - 29
Biotechnology - 05
Biotechnology - 58
Biotechnology - 48
Biotechnology - 02
Biotechnology - 59
Biotechnology - 60
Trắc Nghiệm Sinh Học Đại Chúng - 02
Biotechnology - 56
Biotechnology - 04
Biotechnology - 37
Biotechnology - 03
Biotechnology - 61
Biotechnology - 06
Biotechnology - 19
Biotechnology - 38
Phát triển hệ thống: TRƯƠNG HỮU ĐỨC - Phiên bản 3.0 - © Copyright 2013 - 2024 - VNEDU.ORG

free counters