Tìm kiếm:
TRANG NHÀ
Giới thiệu VNEDU.ORG
Điều khoản và bản quyền
Liên lạc VNEDU
TRẮC NGHIỆM TRỰC TUYẾN
---Công Cụ:---
Soạn Biểu thức
Bảng màu HTML
Ký hiệu đặc biệt 01
Ký hiệu đặc biệt 02
Ký hiệu đặc biệt 03
Ký hiệu đặc biệt 04
Ký hiệu đặc biệt 05
Ký hiệu đặc biệt 06
Ký hiệu đặc biệt 07
Ký hiệu đặc biệt [Toán]
Kiến thức tổng quát   ||  Trắc nghiệm IQ    Trắc Nghiệm Sinh Học    Trắc Nghiệm Thiên Văn Học    Địa Lý - Môi Trường    Lịch sử  

Biotechnology - 66
Ngày làm bài: Hôm nay lúc 18:30:51 (Server time)
Số câu hỏi: 10.   Tổng điểm: 10
Yêu cầu hoàn thành: 60 phút.
Thời gian còn lại: 
Cỡ chữ câu hỏi:  Cỡ chữ đáp án:


1-
Candida utilis is used for the fermentation of waste sulphate liquor since it ferments
  A - 
hexoses only
  B - 
pentoses only
  C - 
Both hexoses and pentoses
  D - 
None of these
2-
Yeast is used in the production of
  A - 
ethyl alcohol
  B - 
acetic acid
  C - 
cheese
  D - 
curd
3-
Which of the following microorganisms help in the ethanol production?
  A - 
Saccharomyces cerevisiae
  B - 
Zygomonas mobilis
  C - 
Saccharomyces uvarum
  D - 
All of these
4-
S cerevisiae start producing ethanol with in
  A - 
10 h
  B - 
12 h
  C - 
15 h
  D - 
24 h
5-
After the fermentation is over, ethanol is recovered by
  A - 
centrifugation
  B - 
distillation
  C - 
filtration
  D - 
cell disintegration
6-
The Zygomonas has a merit over yeast because
  A - 
it has more osmotic tolerance to higher sugar concentration
  B - 
it has high tolerance to ethanol
  C - 
it has more specific growth rate
  D - 
All of the above
7-
Which of the following organism is not used in any of the traditional industrial fermentation?
  A - 
E. coli
  B - 
Yeast
  C - 
Bacillus
  D - 
Pseudomonas
8-
How is air supply to the fermentor sterilized?
  A - 
By heat filtration
  B - 
Filtration through fibrous material
  C - 
Filtration through granular material
  D - 
All of the above
9-
What are the fermentation conditions for the ethanol production?
  A - 
pH 6; temperature 35°C
  B - 
pH 5; temperature 35°C
  C - 
pH 6; temperature 30°C
  D - 
pH 5; temperature 30°C
10-
Which of the following is used for agitation in a fermentor?
  A - 
Impeller
  B - 
Baffles
  C - 
Sparger
  D - 
All of these
 
[Người đăng: Thành Lãm - ST]
Ghé thăm Kênh của Vị Sư "hai lần chết đi sống lại"
Tu Si Chau Soc Thon

https://www.youtube.com/channel/UCoyC9WTTVR-M3qpTKKEXGnQ

Chau Soc Thon Official Channel


Phong Bảo Official
Phong Bao Official
Xem Nhiều nhất
Trắc Nghiệm Sinh Học Đại Chúng - 04
Trắc Nghiệm Sinh Học Đại Chúng - 01
Biotechnology - 61
Biotechnology - 64
Biotechnology - 60
Biotechnology - 08
Trắc Nghiệm Sinh Học Đại Chúng - 03
Biotechnology - 62
Biotechnology - 21
Biotechnology - 67
Biotechnology - 63
Biotechnology - 66
Biotechnology - 59
Trắc Nghiệm Sinh Học Đại Chúng - 02
Biotechnology - 65
Biotechnology - 68
Biotechnology - 58
Biotechnology - 41
Biotechnology - 44
Biotechnology - 03
Đề Xuất
Biotechnology - 13
Biotechnology - 47
Biotechnology - 68
Biotechnology - 04
Biotechnology - 35
Biotechnology - 20
Trắc Nghiệm Sinh Học Đại Chúng - 03
Biotechnology - 05
Biotechnology - 19
Biotechnology - 26
Biotechnology - 42
Biotechnology - 25
Biotechnology - 16
Biotechnology - 57
Biotechnology - 63
Biotechnology - 37
Trắc Nghiệm Sinh Học Đại Chúng - 02
Biotechnology - 33
Biotechnology - 38
Biotechnology - 44
Phát triển hệ thống: TRƯƠNG HỮU ĐỨC - Phiên bản 3.0 - © Copyright 2013 - 2024 - VNEDU.ORG

free counters