WEBSITE bất vụ lợi - Vì lợi ích học vấn Cộng Đồng - Non-Profit Website for the benefit of Community Learning
TRANG NHÀ
Giới thiệu VNEDU.ORG
Điều khoản và bản quyền
Liên lạc VNEDU
---Công Cụ:---
Soạn Biểu thức
Bảng màu HTML
Ký hiệu đặc biệt 01
Ký hiệu đặc biệt 02
Ký hiệu đặc biệt 03
Ký hiệu đặc biệt 04
Ký hiệu đặc biệt 05
Ký hiệu đặc biệt 06
Ký hiệu đặc biệt 07
Ký hiệu đặc biệt [Toán]
---Ứng dụng phát triển---
TRUNG TÂM TRẮC NGHIỆM
Kiến thức tổng quát   ||  Trắc nghiệm IQ    Trắc Nghiệm Sinh Học    Trắc Nghiệm Thiên Văn Học    Địa Lý - Môi Trường    Lịch sử  

Biotechnology - 67
Ngày làm bài: Hôm nay lúc 13:38:06 (Server time)
Số câu hỏi: 10.   Tổng điểm: 10
Yêu cầu hoàn thành: 60 phút.
Thời gian còn lại: 
Cỡ chữ câu hỏi:  Cỡ chữ đáp án:


1-
To maintain aseptic conditions during fermentation which of the following is needed?
  A - 
Sterilization of fermentor
  B - 
Sterilization of air supply
  C - 
Aeration and agitation
  D - 
All of these
2-
High ethanol concentration
  A - 
promotes yeast growth
  B - 
inhibits yeast growth
  C - 
promotes bacterial growth
  D - 
inhibits bacterial growth
3-
Vinegar is typically produced in fed batch reactors because
  A - 
a fed batch reactor can be used to maintain low acetic acid concentrations
  B - 
a fed batch reactor can be used to maintain low ethanol concentrations
  C - 
acetic acid bacteria tend to ferment at high ethanol concentrations
  D - 
All of the above
4-
For the recovery of citric acid after fermentation, Ca(OH)2 is added to the slurry to
  A - 
precipitate calcium carbonate
  B - 
precipitate calcium phosphate
  C - 
precipitate calcium citrate
  D - 
precipitate calcium sulphate
5-
Which of the following microorganism is used for the production of citric acid?
  A - 
Lactobacillus bulgaricus
  B - 
Saccharomyces cerevisiae
  C - 
Aspergillus niger
  D - 
Streptococcus lactis
6-
Sugar content of the fermentation medium for citric acid is maintained at
  A - 
10-15%
  B - 
15-20%
  C - 
20-25 %
  D - 
25-30 %
7-
Spirit vinegar is produced from
  A - 
fruit juices
  B - 
malted grain
  C - 
ethanol
  D - 
ale
8-
What is the pH of the medium when sucrose is used as substrate for the production of citric acid?
  A - 
3
  B - 
4
  C - 
5
  D - 
6
9-
In liquid surface culture process for the fermentation to produce citric acid,
  A - 
A. niger is used with solid substrate as sweet potato
  B - 
A. niger floats on the surface of solution
  C - 
Fungal mycelium grows through out the solution in a deep tank
  D - 
Both (a) and (b)
10-
In koji process for the fermentation to produce citric acid,
  A - 
A. niger is used with solid substrate as sweet potato
  B - 
A. niger floats on the surface of solution
  C - 
Fungal mycelium grows through out the solution in a deep tank
  D - 
Both (a) and (b)
 
[Người đăng: Thành Lãm - ST]
Xem Nhiều nhất
Trắc Nghiệm Sinh Học Đại Chúng - 04
Trắc Nghiệm Sinh Học Đại Chúng - 01
Biotechnology - 61
Biotechnology - 64
Biotechnology - 60
Biotechnology - 21
Biotechnology - 08
Trắc Nghiệm Sinh Học Đại Chúng - 03
Biotechnology - 62
Biotechnology - 67
Biotechnology - 63
Biotechnology - 66
Biotechnology - 59
Biotechnology - 65
Biotechnology - 68
Trắc Nghiệm Sinh Học Đại Chúng - 02
Biotechnology - 58
Biotechnology - 38
Biotechnology - 41
Biotechnology - 44
Đề Xuất
Biotechnology - 36
Biotechnology - 10
Biotechnology - 11
Biotechnology - 42
Biotechnology - 08
Biotechnology - 57
Biotechnology - 09
Biotechnology - 19
Biotechnology - 32
Biotechnology - 12
Biotechnology - 61
Biotechnology - 25
Biotechnology - 24
Biotechnology - 53
Biotechnology - 60
Biotechnology - 62
Biotechnology - 50
Biotechnology - 15
Biotechnology - 05
Biotechnology - 55
Phát triển hệ thống: TRƯƠNG HỮU ĐỨC - Phiên bản 3.0 - © Copyright 2013 - 2021 - VNEDU.ORG

free counters